Conferenciants

Rosa Camps

La Rosa Camps és professora titular d’àlgebra del Departament de Matemàtiques de la UAB i ha fet recerca en teoria d’anells. (mòduls artinians, anells de Prüfer, etc.). També és especialista en la teoria matemàtica dels mètodes de votació, que és una branca de les matemàtiques amb una llarga història que té importants aplicacions a les ciències socials i a l’economia. És una persona apassionada per la docència i per la divulgació de les matemàtiques.

Nacho López

El Nacho López és llicenciat en Matemàtiques per la UAB i doctor en Matemàtiques per la Universitat de Lleida (UdL), on actualment és professor agregat. També ha exercit com a docent a secundària durant set anys. La seva recerca està centrada en la Teoria de Grafs, on té diverses contribucions en l’anomenat problema grau/diàmetre i en problemes relacionats amb la privacitat en xarxes socials. També és investigador principal d’un projecte on es pretenen donar eines matemàtiques per evitar col.lisions entre animals i vehicles a la xarxa viaria. A banda de la recerca, ha desenvolupat tasques de divulgació en diferents àmbits on es dona a conèixer el caràcter lúdic, i al mateix temps seriós, de la recerca matemàtica.

Toni Lozano

El Toni Lozano és Doctor en Matemàtiques i Enginyer Informàtic per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment treballa com a Data Scientist a Tengen i dóna classes a la UAB com a professor associat. A la seva tesi doctoral va treballar en topologia algebraica, però actualment els seus interessos estan centrats en tecnologies que involucren un alt contingut matemàtic, com per exemple la criptografia, el blockchain i la intel.ligència artificial.

Raül Fernández

Llicenciat en matemàtiques per la UAB, i professor a l’institut Vidreres. Formador de professorat en activitats experimentals en l’aula de matemàtiques i materials manipulatius. Membre del grup cúbic de didàctica de les matemàtiques de la UB. President de l’Associació d’Ensenyants de Matemàtiques de les comarques Gironines (ADEMGI). Des del compte de Twitter @raulf intenta divulgar tant les matemàtiques com la seva didàctica.